20,000 leagues under the sea (1916)

| |



AKA:
20 000 lieues sous les mers (França)
Twenty Thousand Leagues under the Sea (EUA)
Director:
Stuart Paton
Guionista:
Jules Verne (Novel·la)
Data de realització:
24-12-1916
Génere:
Ciència Ficció, Aventures, Acció
Cásting:
Lois Alenxander, Curtis Benton, Wallace Clarke, Howard Crampton, Jane Gail, Joseph W. Girard, Dan Hanlon, Allen Holubard, Ole Jansen, Noble Johnson, Leviticus Jones, Matt Moore, Martin Murphy, Edna Pendleton, William Welsh
País:
EUA
Llenguatge:
Muda amb intertítols en anglès
Color:
Blanc i Negre amb tints
Companyia:
Universal Film Manufacturing Company


Sinopsi breu:
El món civilitzat es va unir en un sentiment de terror a causa dels repetits informes que parlaven d'un monstre marí gegant que atacava als vaixells, enviant a la seva tripulació a una tomba submarina. El govern dels EUA van decidir enviar una expedició per lliurar a l'oceà d'aquest dimoni de les profunditats. 








Comentari del terror:

Una pel·lícula 5 estrelles (*****), la primera adaptació seriosa de la novel·la de Juli Verne, 20,000 llegües de viatge submarí. La adaptació de la història está molt treballada, la fotografía i els 'efectes especials' de primera, molt creïble i com us dic, una fabulosa pel·lícula. La 'pinta' de'n Nemo, tremenda, sembla treta del festival de Montreal, un hippie que fuma en caximba vés a saber quines substàncies, que vol acabar amb el món i el 'sistema', o sigui, un autèntic anti-sistema amb un submarí, que en aquells temps, Monturiol encara no l'havia inventat, ja us ho podeu imaginar.
Avui dia, seria el mateix que un anti-sistema o Okupa, amb una nau espacial, que volguès acabar amb els governs del món...



Les escenes submarines de la caça del tauró són increïbles, al·lucinants, si us agraden els docs d'en Cousteau, no us ho podeu perdre. La càmara está a 2 pams dels taurons que tomben amb tota tranquilitat.



Recomanacions: Si teniu l'audio o algún video amb els documentals d'en Cousteau, o simplement la BSO de'n Vangelis, poseu-la mentre veieu la peli, l'ambientaicó será total, tot i que si teniu l'audio del personatge que doblava Cousteau, sí, aquella tant característica, no ho dubteu, encara que el que digui no tingui res a veure amb la peli, començareu a ensumar la sal del mar i tot.





DVDrip VOI americana
1 2 3 4 5 6 7 8
Pass: capitannemo
Subtítols







*

4 Comentaris:

Anònim ha dit...

Veient en Nemo només se m'acut fer el típic comentari de'n Higgins del Manum: "Mare de Déu Senyor!!!!!"

Happyman ha dit...

Si... la veritat es que fa una fila que no vegis... Vés per on, que als anys 20's ja existien els hippies, i no vegis quina barba!

macjeepy@altern.org ha dit...

The links are dead.....

Could you put new ones??? Thanks a lot (from France)

And thanks again for the treasures in your website...

macjeepy@altern.org ha dit...

I found it... Go to www.archive.org/details/20000LeaguesUndertheSea

It's a wonderful movie...

PageRank

Page Rank Checker Button