Turist Ömer Uzay Yolunda (1973)

| |



AKA:
Ömer the Tourist in Star Trek (EUA)
Turkish Star Trek
Director:
Hulki Saner
Guionista:
Ferdi Merter
Génere:
Ciència ficció, comèdia
Cásting:
Sadri Alisik, Erol Amaç, Cermil Sahbaz, Ferdi Merter, Kayhan Yildizoglu, Elif Pektas, Sule Tinaz, Oytun Sanal, Füsun Olgaç, Nevhilal, Necip Koçak, Nermin Altinses, Yilmaz Sahin, Neslihan Özgür
País:
Turquia
Llenguatge:
Turc
Color:
Color, sí.
Companyia:
Renkli
Sinopsi breu:
La Enterprise té una nova missió de rutina. Ha d'anar al Planeta Aurin 7 per recollir unes notes científiques del Professor Crater, que ja fa anys que viu en allà. Un cop arriben al planeta, un seguit d'assassinats faran que Spock i Kirk hagin d'investigar les estranyes morts.





Comentari del terror:
**********

Feia temps que no reia tant...
La trama es collonuda, els efectes especials terribles, la sobreactuació del capità Kirk, de les millors de la història del cinema, els decorats, impagables, les disfresses, de premi i la Banda sonora, tremenda. Gairebé, durant tota la pel·lícula, la musiqueta de la sèrie original Star Trek americana, amb els 'Beep' 'Beep', acompanya totes les escenes, excepte quan els tripulants de la Enterprise arriben al planeta. Allí, en un món en ruïnes, tipus romà, i escolteu bé el que diré, comença a sonar Popeii de Pink Floyd, sí, sí, aquella cançó, que toquen a les ruïnes de Pompei. Allà em vaig quedar de 'pedra'. La carn se'm va posar de gallina. Mare de Déu, Pink Floyd en una peli Turca de 'jaroteo' sobre Star Trek, no m'ho podia creure.
Però això no es el millor. La peli té ritme, i les situacions de misteri estàn ben aconseguides. 
El súmum arriba amb Omer, un vividor terricola que es portat al planeta. Es una espècie de Paco Martinez Soria, entre aliens i la tripulació de la Enterprise.

S'imagineu una peli de'n Martinez Sória, preguntant al senyor Spock, si al seu planeta, tots tenen les orelles de punta?
El personatge d'Omer es insuperable. Els guionistes aconsegueixen inserir el personatge en una trama seriosa, portant al deliri les converses entre aquest i el senyor Spock, que acaba per perdre la paciència, cosa aquesta, no gaire normal, per un ésser incapaç de sentir emocions. Pero la insistència d'Omer i la seva 'poca cultura' treuen de polleguera a qualsevol, realment, al·lucinant. El personatge a més, ens es presentat amb una gorra, descamisat, amb uns pantalons d'anar a l'hort, unes espardenyes de pagès i un llenguatge de carrer, ja us el podeu imaginar.
Com us he dit abans, la trama en sí es seriosa, la peli no es un gag rere una altra, en plan Omer diu una parida, ara una altra... si que en diu de parides, però no tota l'estona, la peli té un fil argumental sòlid, i Omer apareix de tant en tant, amb unes sortides, super-passades de voltes, increïbles, us asseguro que des de Süpermen dönúyor turc que no reia tant.
No us la podeu perdre. La millor versió de Star Trek!








VHSrip VO turca
1 2 3 4 5
Subtítols
Català
Espanyol
Anglès
*

*

*

2 Comentaris:

Anònim ha dit...

He vist un tros de la peli i estic totalment d'acord amb tu! És un fart de riure, i no vol dir que no hi hagi trama, sinó que.... bé, tu ho has explicat a la perfecció! Ah! I una altra cosa, primer vaig veure un tros de peli i com he dit m'ho vaig passar la mar de bé, però quan després m'he posat al bloc i he llegit el comentari del terror.... en fi que no sé si he rigut més amb la peli o amb el teu comentari!!!!! Realment l'has BRODAT!!! Senzillament, PERFECTE!

Happyman ha dit...

...no n'hi ha per tant...
Ara, una peli que ni els germans Calatrava... Tot i que també hagués sigut interessant veure als dos fratelis en acció a dins de la Enterprise, o millor dit, els germans Calatrava i Omer el Turista, tots plegats. Només de pensar-hi em descollono...

Salut!

PageRank

Page Rank Checker Button