Captain America (1944)

| |

*





AKA:
Captain America (Grècia)
Return of Captain America (EUA)
Director:
Elmer Clifton
John English
Guionista:
Royal K. Cole
Harry L. Fraser
Jack Kirby (Creador)
Data de realització:
5-02-1944
Génere:
Ciència Ficció, Aventures, Acció
Cásting:
Dick Purcell, Lorna Gray, Lionel Atwill, Charles Trowbridge, Russell Hicks, George J. Lewis, John Davidson, Norman Nesbitt, Frank Reicher, Hugh Sothem, Tom Chatterton, Robert Frazer, John Hamilton, Crane Whitley, Edward Keane
País:
EUA (ho dubtaveu?)
Llenguatge:
Anglès
Color:
Escala de grisos
Companyia:
Republic Pictures
Sinopsi breu:
El conegut superheroi Capità Amèrica s'ha d'enfrontar amb les forces del mal, i en concret amb 'L'escarabat', un poderós 'supervillanu' que s'ha apoderat d'un dispositiu capaç de destruir ciutats senceres per l'emissió d'unes vibracions sonores.
Ingredients:
Per a 2 persones: Mig kilo de Cinema negre, un quart de 3 Dev Anam, 1 kilo d'acció, una punta de misteri i un brí d'aventures.





Comentari del terror:

Hi ha hagut nombroses adaptacions cinematogràfiques dels còmics, o més ben dit, dels 'Pulp-còmics'. Això ha estat així durant els últims 60 anys. Per tant, hem pogut veure en Flash Gordon, Buck Rogers, Superman, The Punisher, Flash, Spiderman, el Capità Marvel, Batman i fins a superherois de segona fila, com ara Bill CONGO, TEX Granger i el Vigilant (entre molts d'altres).

Durant els 30's, 40's i 50's la majoria d'aquests superherois no van fer el salt a la gran pantalla en forma de llargmetratges cinematogràfics, sinó que ho van fer en format sèrie. I això va ser abans de l'arribada de la televisió com a un dels mitjans de comunicació dominants. Molts estudis de producció de l'època (la Republic, Universal i Columbia) van adquirir els drets per produir sèries d'alguns d'aquests superherois de diumenge al matí.

L'any 1944, Republic Pictures ens va portar les aventures del Capità Amèrica. Ja us podeu imaginar que l'audiència juvenil d'aquella època estava entusiasmada amb el fet de poder seguir al Capità Amèrica a la tele i als còmics publicats per Timley (més tard conegut com Atlas, i encara més tard com els famosos Marvel Comics).

De fet, el Capità Amèrica va ser el primer gran super-heroi adaptat amb més profusió tant per Timley com per Atlas fins a arribar a Marvel. Tots sabíem que el Capità Amèrica en realitat era en soldat ras de l'Exèrcit de Steve Rogers, un ex-recluta de les 4F que es va transformar en un home de gran poder físic i psíquic. Steve Rogers seria el tipus de protocol, el primer d'un exèrcit de ex-4F's. Havia estat una mena de conillet d'índies; L'hi havien injectat una super-vitamina, amb la intenció de convertir-lo en el gran home que estigués per sobre de qualsevol homenet roig (comunistes i nazis, tant li feia) de la Segona Guerra Mundial. Portava un pijama de colors, basat en la bandera americana (Barres i estrelles). Tenia un assistent, "Bucky" (Bucky Barnes), que tenia una retirada al Robin de Batman. Lluïa un escut, que funcionava com una mena de boomerang gegant, una espècie d'arma secundaria, així com de protecció contra el foc enemic. 





Va lluitar contra els agents de l'Eix, 5a Columna Sabateurs i soldats de l'Alemanya nazi, la Itàlia feixista i el Japó Imperial. De fet ni tants sols l'Oncle Sam, li feia hombra al Capità enciam, vull dir... Amèrica...

A part del títol, hi ha molt poc en comú amb la versió dels pulps. La seva identitat a la pel.lícula és la del fiscal de districte Gardner. A la sèrie no té connexió amb els militars. No té en Bucky, no duu les ales al gorret, i algún detallet més. D'altra banda, un pensaria que no hi ha guerra en aquesta línia argumental.
De fet, no n'hi ha. Però no vol dir que el serial sigui una caqueta sense sentit, hi ha un superheroi, un supervillà, una máquina que amb les seves ones sonores, es carrega una ciutat, una neneta, els fisgons que ho volen acaparar tot, de fet, es força entretinguda, l'únic que haureu de fer per gaudir d'aquests capítols, es entrenar una mica l'anglès, pel demés, tot bé.



Recomanacions: No feu sessió doble de cinema a casa possant primer Spiderman 3 i després el serial de'n Capità Amèrica, sinó al revés, primer el Capità Amèrica i després Spiderman 3. Més que res pel tema dels colors...









*

PageRank

Page Rank Checker Button